Camerabewaking

Het aantal woninginbraken blijft stijgen in België, en daarom zijn systemen voor videobewaking meer en meer in opkomst. Een duidelijk zichtbare camera aan uw buitenmuur werkt goed als preventie tegen inbraak. Deze schrikt potentiële dieven en vandalen af, en kan bovendien instaan voor doeltreffende registratie van de beelden. Deze opnames kunnen gebruikt worden als aanvullend bewijs bij een eventuele aangifte.

Ades security levert en installeert verschillende soorten van videobewaking. Onze camera's zijn er voor binnen en buiten, voor particulieren maar ook voor bedrijven, horeca en winkels. We hebben opvallende camera's in ons assortiment, waar een sterke afschrikwekkende werking van uit gaat, maar ook discrete camera's die ervoor zorgen dat uw video beveiliging bijna niet opvalt.

Camerabewaking: Hoe werkt het? 

Een eerste optie voor camerabewaking is een analoge camera. Dit systeem is enigszins verouderd maar wordt door de scherpere prijs nog altijd gebruikt. Analoge camera's zijn relatief eenvoudig te installeren. De camera wordt met kabels gekoppeld aan een monitor en, als u dat wenst, een recorder. De beelden worden opgeslagen op een harde schijf. Wel is de kwaliteit van het beeld en de opnames bij analoge bewakingscamera's niet zo hoog. U moet dus goed bedenken of een hoge beeldresolutie belangrijk is voor uw beveiligingssituatie. Wilt u de camera bewaking vooral gebruiken voor opsporing, of ook voor gedetailleerde identificatie van potentiële inbrekers?

Een digitale bewakingscamera heeft een veel hogere beeldresolutie. Dit type bewakingscamera werkt met een ingebouwde videoserver, in plaats van een externe. Ook een digitale camera slaat de beelden op een harde schijf op. Ook is een draadloos systeem simpel uit te breiden met extra camera's.

SOORTEN CAMERABEVEILIGING EN BEVEILIGINGSCAMERA'S